Thema OutdoorJoehoe, het buitenspeelseizoen is weer begonnen! Zodra het zonnetje begint de schijnen kunnen we naar buiten en heerlijk buitenspelen in de frisse lucht! Hieronder geven wij je tips over buitenspelen en speelgoed dat superleuk is om te gebruiken in de tuin, het park of op reis.Kinderen vinden het heerlijk om in de lente of zomer lekker buiten te spelen. Lekker met blote voetjes door het gras rennen, spelen in de tuin of in de speeltuin om de hoek, veel kinderen genieten hiervan. De natuur is voor kleine kinderen hartstikke spannend met allerlei kleine dieren en planten. Zelfs met stenen, zand of takken kunnen kinderen zich urenlang bezighouden! Groot buitenspeelgoed zoals een zandbak of een speeltent vinden kinderen helemaal leuk.

De Zandbak

Als het gaat om buitenspeelgoed, denken vele gelijk aan een zandbak. Een zandbak wordt meestal geplaatst op een vooraf bepaalde plaats en vervolgens gevuld met een speciale zandbak zand. Dit is bijzonder fijn en hygiënisch schoon.
Plaats de zandbak in de buurt van het terras of het keukenraam zodat je goed uitzicht hebt op je kind. Kies een schaduwrijke plek om een zonnesteek te voorkomen. Een zandbak plaatst je het beste op een veilige en vlakke ondergrond zodat hij stevig staat. Vermijd tegels of betonnen vloeren, plaats de zandbak bijvoorbeeld op het gras.

Tip: Vervang het zand om hygiënische redenen het beste elk jaar. Zorg ervoor dat tijdens de wintermaanden, of in periodes wanneer de zandbak niet wordt gebruikt, deze altijd goed afgesloten wordt. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de kat de zandbak niet met een grote kattenbak verwart!

Sandlådor
Sandleksaker

Speelhuisjes en tenten - mijn eigen kleine huis

Een speelhuis of tent is perfect voor kinderen die een grote fantasie hebben en het fantastisch vinden om zich in een andere wereld te wanen, bijvoorbeeld in een indianenwereld. De meeste speeltenten en huisjes zijn uit plastic, andere uit robuust en weerbestendig materiaal zoals hout. De meeste huisjes hebben afsluitbare deuren en ramen en kleine veranda's voor de meeste echte spelsituaties. Sommige huizen zijn gebouwd op palen of hebben een kleine ladder naar boven. Ook zijn er speeltorens met bijvoorbeeld een schommel of glijbaan, heel veel keuze dus!
Speeltenten

Schommels en glijbanen!

Schommels en glijbanen zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar. Een goede kwaliteit en hoogwaardige afwerking van materialen is een must als het gaat om schommels en glijbanen. Het gewicht van het kind is belangrijk bij het uitzoeken van een schommel. Babyschommels hebben een speciaal stoeltje dat zorgt voor extra veiligheid, toch kan je kindje alleen veilig schommelen als het goed zelfstandig kan zitten. Zorg bij het plaatsen van tuinspeelgoed op een veilige verankering en een solide basis, ook is regelmatig onderhoud erg belangrijk.

Schommels
SpeeltoestellenSpeelhuisjes

Waterspeelgoed voor groot en klein!

Waterspeelgoed is hartstikke leuk in de zomer en zorgt voor waterpret en verkoeling. Merken als BIG en Aquaplay bieden allerlei soorten waterspeelgoed aan waaronder waterbanen, bootjes, waterpistolen, waterballonnen, zwembaden, luchtbedden en nog meer. Het waterspeelgoed van BIG en Aquaplay is grondig getest en goedgekeurd vanwege de goede kwaliteit en veiligheid. De individuele watersloten van de twee merken kunnen ook met elkaar worden gecombineerd.
Zwembadjes
Waterpistolen & waterballonnenBuitenspeelgoed

De selectie buitenspeelgoed is groot en er is voor iedereen wel iets te vinden. Thuis in de tuin, op vakantie, na schooltijd of in het weekend, buitenspelen kan altijd! Hieronder hebben we een aantal klassiekers voor je uitgezocht die nooit vervelen!

Skates en skateboards
Balspellen

Trampolines en sportspeelgoed
 Skippyballen„Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding."

Daar waar volwassenen vaak al over slecht weer praten bij een paar regendruppels begint voor kinderen pas echt de pret. Kinderen kunnen zich vaak urenlang vermaken in de regen. Springen in plassen, het vangen van regendruppels op de tong of spelen in de modder. Door het kiezen van de juiste kleding, hoef je je geen zorgen te maken over een kindje dat ziek wordt in de regen of vlekken die niet meer uit kleding gaan. Goede outdoorkleding voor kinderen is bestand tegen wind, vocht en vuil.
Outdoorkleding

Regenuitrusting voor kinderen:

? Comfortabele rubberen laarzen met profiel
? Regenbroek met elastiek of bretels
? Regenjas met capuchon


Bij het kopen van regenkleding voor je kind is het erg belangrijk dat je je kind de kleding of regenlaarzen laat passen. Een goede pasvorm en maat is erg belangrijk. Bij verschillende fabrikanten kunnen de maten soms verschillen.

Regenkleding
Tipp: Heb je een uitstapje of ga je op vakantie, neem dan altijd goede regenkleding mee voor de kids. Zodat ze ook bij wisselvallig weer lekker kunnen spelen. Het is dus een goed idee om verschillende soorten kleding afhankelijk van het weer te mee te nemen.Kindervoertuigen zijn bij de meeste kinderen al vroeg een grote favoriet! Afhankelijk van hoe oud het kind is, zijn er verschillende mogelijkheden. In onze shop vind je een een breed assortiment kindervoertuigen in verschillende uitvoeringen en modellen.

Hier vind je al onze kindervoertuigen!

Checklista


Driewielers
Traptractors
Bobby Car

Checklist

Er zijn veel kinderfietsen om uit te kiezen. Met behulp van zijwieltjes kunnen kinderen vanaf 3 jaar al beginnen met het leren van fietsen. Dit is echter heel individueel, alle kinderen zijn verschillend en leren dingen met verschillende snelheden. Het is belangrijk om je kind niet te dwingen als het niet wil. Kinderen die al veel met andere kindervoertuigen hebben gespeeld of gereden leren vaak sneller fietsen. De overgang is vaak wat makkelijker en ze verheugen zich op een nieuw avontuur op de fiets.


Kinderfietsen
Kinderhelmen
 Kindervoertuig accessoiresEen fietstocht met het hele gezin is erg leuk. In een fietsstoeltje van bijvoorbeeld Britax Römer of Bobike of fietsaanhanger kunnen kinderen comfortabel meerijden. Neem je je kind mee in een fietszitje, let dan goed op het gewicht van je kindje zodat de fiets niet omvalt. Ben je lang onderweg dan is een fietsaanhanger superhandig, bijvoorbeeld van het merk Qeridoo. Hier kan je kindje comfortabel in meereizen en heeft genoeg ruimte voor een dutje of kan spelen met zijn of haar favoriete speelgoed.
Fietsstoeltjes
Fietsaanhangers