Kinderwagen modellen

Combikinderwagens en kinderwagen sets

Een combiwagen is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. In de eerste maanden gebruik je de combiwagen met autostoeltje of reiswieg. Vervolgens, als je kindje iets ouder is en goed zelfstandig kan zitten kun je de reiswieg vervangen door een zitje.

Combikinderwagens (3-in-1 wagen)

Officieel gezien heet een kinderwagen een kinderwagen als er alleen een wiegje op past, daarna moet je een wandelwagen kopen. Op een wandelwagen past dus alleen weer een zitje. Ook deze wagens worden nog weinig geleverd, aangezien veel mensen kiezen voor het gemak van een combiwagen waar dus een reiswieg op past en vervolgens een zitje opgezet kan worden.

Een wandelwagen is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden. Een wandelwagen heeft een zitje waarin een kindje rechtop kan zitten. De rugleuning is meestal te verstellen zodat er ook een ligstand mogelijk is, hierbij verschuift de zitting iets platter naar achteren, het kindje ligt dus vaak niet helemaal plat.

Ontdek nu onsassortiment !

Kinderwagen sets

Een kinderwagen set bestaat meestal uit het frame, een reiswieg en bijvoorbeeld een zitje of autostoeltje. Er bestaan veel verschillende soorten en modellen in verschillende prijscategorien.

Een kinderwagen set is soms een behoorlijke aanschaf, maar je hebt direct een complete set waar jij en je kindje mee op pad kunnen. Je kan de set naar jouw wensen aanpassen. Zo bepaal jij bijvoorbeeld of je een reiswieg of het zitje gebruikt en kan je vaak zelf de kijkrichting van je kindje bepalen.

In ons ruime assortiment vindt je kinderwagen sets van verschillende merken en in verschillende modellen.

Ontdek nu ons assortiment !

Plooibuggy’s

Een plooibuggy kan gebruikt worden voor baby’s vanaf 9 maanden, ook moet je kindje goed zelfstandig kunnen zitten. Een plooibuggy is compact, licht en heeft kleinere wielen. Ook kun je een buggy’s meestal eenvoudig inklappen. Omdat een buggy wendbaar en flexibel is is deze handig voor in de stad of het openbaar vervoer.

Een plooibuggy geeft minder steun als een koets, gebruik dus voor lange afstanden een combiwagen. Deze heeft betere vering en demping en is meer comfortabel voor je kindje.

Ontdek nu onsassortiment !

Duowagens / Tweelingwagens

Een duo- of tweelingwagen is geschikt voor twee kinderen. Bijvoorbeeld voor een tweeling, maar ook voor twee kinderen van verschillende leeftijden. Bij de meeste duowagens kan je een vaak een combinatie maken met twee autostoeltjes, twee reiswiegen, twee zitjes of bijvoorbeeld een reiswieg en een zitje. Ook bestaan er duobuggy’s, hier kunnen meestal alleen zitjes op geplaatst worden.

Er bestaan verschillende soorten duowagens. Zo heb je de keuze dat de kindjes naast elkaar zitten, achter elkaar zitten of tegenover elkaar zitten.

Ontdek nu onsassortiment !

Sportieve buggy's, Hardloopwagens en Stadskinderwagens

Ook zijn er kinderwagens en plooibuggy's die speciaal zijn ontworpen voor specifieke activiteiten. Zo heb je bijvoorbeeld stadskinderwagens, hardloopwagens en sportieve buggy's.

Hardloopwagens

Hardloopwagens zijn speciaal gemaakt om mee hard te lopen en te joggen. De drie grote wielen zorgen voor extra stabileit. Er zijn ook wagens die zowel voor normal gebruik als sportief gebruik gebruikt kunnen worden, deze kinderwagens zijn dan wel iets langer en daardoor minder wendbaar.

Door zijn grote wielen die iets verder uit elkaar staan is de wagen geschickt voor verschillende soorten ondergronden. Bij een sportkinderwagen is het belangrijk op de hoogte van de duwstang te letten en te bekijken of deze verstelbaar is.

Stadskinderwagens

Een stadkinderwagen is een eenvoudige, flexibele en kleine wagen met draaibare voorwielen. Dit zorgt ervoor dat je wendbaar bent en dus kleine bochten kan maken. De zwenkbare wielen zijn makkelijk te besturen en dus optimaal voor kleine ruimtes, in de stad en voor citytrips.

Ontdek nu onsassortiment sportieve en stads- kinderwagens!

Terug naar de kinderwagenguide! ►