10% Personeelskorting
10% Personeelskorting
Code kopiëren:
SOLBE6533
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Nu besparen

KinderwagenguideOp zoek naar een nieuwe koets?

Wil je een kinderwagen kopen? Wat is dan belangrijk en waar moet je allemaal op letten? Een goede koets is erg belangrijk. Je gebruikt hem dagelijks dus het is belangrijk dat je een model vindt die goed bij jou en je kindje past. In het begin kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken vanwege het grote aanbod van vele verschillende kinderwagens.

Speciaal voor jou hebben we een handige kinderwagenguide gemaakt zodat je snel en gemakkelijk alles kan vinden over wat je moet weten bij het kopen van een koets! Ook geven we advies en handige tips. Veel plezier met het lezen van deze informatie en het shoppen van je kinderwagen natuurlijk!
Grösse

Afmetingen


De afmetingen zijn belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe wandelwagen. Als je klein woont is het belangrijk dat wanneer je de wagen niet gebruikt deze niet teveel ruimte inneemt. Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken of de kinderwagen in de auto past.
Gewicht

Gewicht


Als je de wagen vaak moet tillen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de wandelwagen. Denk eraan dat met extra accessoires een kinderwagen een paar kilo zwaarder kan worden.
Griff

Duwstang


Het is belangrijk dat je goed achter de wandelwagen loopt. Let er dus op dat je de duwstang kan veranderen en instellen. De ideale afmeting voor de duwstang is ter hoogte van je middel. Bij sommige modellen verander je de duwstang van hoogte door hem in een andere positie te plaatsen, bij andere verstel je de hoogte door het verschuiven van de duwstang.
Kombination mit Babyschale

Combinatie met reiswieg


Bij sommige kinderwagenmodellen heb je de mogelijkheid om een autostoeltje op het frame te bevestigen. Dit is een zeer gemakkelijke oplossing als je korte uitstapjes maakt, zoals naar de supermarkt. Ook als je kindje in slaap is gevallen kan je het reiswiegje gemakkelijk op het kinderwagenframe bevestigen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat baby's niet te lang in een autostoel zitten. Voor langere reizen moeten baby's plat kunnen liggen!
Räder

Wielen


Bij het kiezen van een kinderwagen kan je kiezen tussen luchtbanden of foam- en schuimbanden. Luchtbanden rijden iets comfortabeler omdat ze meer dempen. Het voordeel van foambanden is dat ze niet zo snel lek gaan. In de stad is het belangrijk dat een kinderwagen wendbaar is, kleine wielen zijn dan handig. Op het strand zijn grote wielen juist handig. Let daarnaast op dat de kinderwagen een goede rem heeft, het liefst een rem op twee wielen. Daarnaast is het belangrijk dat de rem makkelijk en goed te bedienen is.
Fahrtrichtung

Kijkrichting


Een ouder kindje wil graag zelf de wijde wereld in kijken; dan kan je het zitje naar voren plaatsen. Bij jonge baby's is het juist goed als de baby naar jou kijkt en zo niet te veel indrukken opdoet. Natuurlijk is dit voor ieder kindje verschillend, kijk dus zelf wat het beste bij jou en je kind past. Het is dus belangrijk om voor het kopen van de kinderwagen te kijken of je het zitje van kijkrichting kan veranderen.

Verschillende modellen kinderwagens

Er bestaan veel verschillende soorten kinderwagens. Zo heb je bijvoorbeeld een combikinderwagen (ook wel 3-in-1 wagen genoemd), dat is een kinderwagen en wandelwagen in één. Een buggy kan je gebruiken vanaf 9 maanden. Ook heb je duowandelwagens en tweelingwagens, handig als je twee kindjes wilt meenemen. Verder zijn er nog kinderwagens die speciaal zijn ontworpen voor specifieke activiteiten. Zo heb je bijvoorbeeld stadskinderwagens en hardloopwagens.
Combi-Kinderwagen

 • Vanaf de geboorte tot 4 jaar
 • 3-in-1 kinderwagen
 • Duurzaam
 • Eenvoudig te monteren
Lees meer over dit model »
Buggy's

 • Vanaf 9 maanden
 • Compact en licht
 • Wendbaar en flexibel
 • Eenvoudig in te klappen
Lees meer over dit model »
Duowagens / Tweelingwagens

 • Vanaf de geboorte tot 4 jaar
 • Geschikt voor 2 kindjes
 • Kan naar wens worden aangepast
 • Vele combinaties mogelijk
Lees meer over dit model »
Kinderwagen sets

 • Vanaf de geboorte tot 4 jaar
 • Complete set
 • Duurzaam
 • Vaak incl. draagmand, zitje en autostoel
Lees meer over dit model »
Stadskinderwagens

 • Vanaf 9 maanden
 • Eenvoudig en flexibel
 • Draaibare voorwielen
 • Optimaal voor in de stad
Lees meer over dit model »
Sportieve kinderwagens

 • Vanaf wanneer het kindje goed zelfstandig kan zitten
 • Grote stabiele wielen
 • Voor verschillende soorten ondergrond
Lees meer over dit model »

Kinderwagenaccessoires

Er zijn veel accessoires voor kinderwagens te krijgen. Een aantal zijn echte aanraders. In de wintermaanden is een warme voetenzak natuurlijk onmisbaar. In de zomer beschermt een zonnekap het hoofdje van je kind goed tegen de zon. Op regenachtige dagen is een regenhoes er handig. Daarnaast is een bijpassende verzorgingstas natuurlijk erg leuk. Een buggy board is leuk voor oudere broertjes of zusjes om mee te rijden. Met een speciale kinderwagen adapter kun je een autostoel combineren op je kinderwagen. Ook hebben we een ruim aanbod aan kinderwagen speelgoed, om het ritje in de kinderwagen voor je kindje nog leuker te maken.

Onderhoud en schoonmaken van kinderwagen

Stof, zand en ander vuil komt bij dagelijks gebruik op de verschillende delen van je kinderwagen terecht. Het is belangrijk dat je je kinderwagen goed schoonmaakt en verzorgt. Zo gaat hij veel langer mee. Het is belangrijk om bijvoorbeeld de rem en wielen vrij te houden van vuil en deze met olie te smeren zodat ze soepel blijven draaien. Belaad de kinderwagen niet te zwaar zo blijft het frame stevig en vermijd je de kans dat de kinderwagen omkiept.
Pflege der Polster

Verzorgen en wassen van bekleding


Maak de bekleding van je kinderwagen regelmatig schoon. Veel bekleding kan tegenwoordig in de wasmachine, maar let goed op of dat ook geldt voor jouw kinderwagenbekleding. De bekleding van een kinderwagen is vaak makkelijk los te maken met een rits of drukknopen. Als je deze wel in de wasmachine wast, was de bekleding dan op maximaal 30 graden. Stop de bekleding niet in de droger om krimpen te voorkomen. Reinig de stoffen bekleding nooit met chemische middelen of bleek. Als de bekleding niet in de wasmachine kan, gebruik dan een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.
Aufbewahrung des Kinderwagens

Kinderwagen niet in gebruik?


Als je even geen gebruik maakt van de kinderwagen is het belangrijk dat je deze goed opbergt. Stal je kinderwagen niet voor langere tijd op een plaats waar het erg vochtig is. Plaats de kinderwagen dus liever niet in de buitenlucht, vochtige kelder of garage als je deze niet gebruikt. In een vochtige omgeving kan de kinderwagen of plooibuggy namelijk beginnen te roesten.
Instandhaltung der Räder

Onderhoud van wielen en onderstel


Het is belangrijk om bijvoorbeeld de rem en wielen vrij te houden van vuil. Het onderstel en de wielen kan je met een mild reinigingsmiddel schoonmaken, zo kan je het modder, gruis en zand eenvoudig verwijderen. Haal de wielen regelmatig van je kinderwagen en maak ze schoon met lauwwarm water. Laat de wielen en andere onderdelen goed drogen voordat je ze weer bevestigt. De rem en wielen kun je zo nodig met olie smeren zodat ze soepel blijven draaien. Zo voorkom je kraken, piepen en slijtage, door bijvoorbeeld zand. Daarnaast verleng je zo de levensduur van je kinderwagen. Als je luchtbanden hebt, controleer dan regelmatig de bandenspanning en pomp ze eventueel extra op.
Belastung

Opslagruimte en beladen van kinderwagen


Belaad de kinderwagen niet te zwaar, zo blijft het frame stevig. Belaad de kinderwagen ook niet teveel aan de duwstang, zo vermijd je de kans dat de kinderwagen omkiept. De meeste fabrikanten testen hun kinderwagens uitvoerig en geven een maximum gewicht aan. Overschrijf dit gewicht niet om de kinderwagen veilig te gebruiken.

Onze topmerken voor kinderwagens

Hieronder vindt je een klein overzicht van onze meest populaire merken van kinderwagens. Ontdek de veelzeidige merken en modellen. Naast genoemde merken hebben we natuurlijk nog veel meer, veel plezier bij het ontdekken van onze shop en vinden van jouw favoriete kinderwagen!