Hotline: 0800 - 490 06Nieuwsbrief Gratis levering vanaf €20 Service

Kinderwagenguide
Wil je een kinderwagen kopen? Wat is dan belangrijk en waar moet je allemaal op letten? Een goede kinderwagen is erg belangrijk. Je gebruik hem dagelijks dus is het belangrijk dat het model goed bij jou past. In het begin kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken vanwege het grote aanbod van vele verschillende kinderwagens. Het is belangrijk dat u een wagen vindt die goed bij jou en je kindje past.

Speciaal voor jou hebben we een handige kinderwagenguide gemaakt zodat je snel en gemakkelijk alles kan vinden over wat je moet weten bij het kopen van een kinderwagen! Ook geven we advies en handige tips. Veel plezier met het lezen van deze informatie en het shoppen van je kinderwagen natuurlijk!

Verschillende soorten kinderwagens

Er bestaan veel verschillende soorten kinderwagens. Zo heb je bijvoorbeeld een combikinderwagen (ook wel 3-in-1 wagen genoemd), dat is een kinderwagen en wandelwagen in een. Een buggy kan je gebruiken vanaf 9 maanden. Ook heb je duowagens en tweelingwagens, handig als je twee kindjes wilt meenemen. Verder zijn er nog kinderwagens die speciaal zijn ontworpen voor specifieke activiteiten. Zo heb je bijvoorbeeld stadskinderwagens en hardloopwagens.

Meer informatie over verschillende soorten kinderwagens lees je hier!

Afmetingen

De afmetingen zijn belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe kinderwagen. Als je klein woont is het belangrijk dat wanneer je de wagen niet gebruikt deze niet teveel ruimte inneemt. Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken of de kinderwagen in de auto past.

Gewicht

Als je de wagen vaak moet tillen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de kinderwagen. Denk eraan dat met extra accessoires een kinderwagen een paar kilo zwaarder kan worden.

Kijkrichting

Een ouder kindje wil graag zelf de wijde wereld in kijken, dan kan je het zitje naar voren plaatsen. Bij jonge baby's is het juist goed als de baby naar jou kijkt en zo niet te veel indrukken opdoet. Natuurlijk is dit voor ieder kindje verschillend, kijk dus zelf wat het beste bij jou en je kind past. Het is dus belangrijk om voor het kopen van de kinderwagen te kijken of je het zitje van kijkrichting kan veranderen.

Wielen

Bij het kiezen van een kinderwagen kan je kiezen tussen luchtbanden of foam- en schuimbanden. Luchtbanden rijden iets comfortabeler omdat ze meer dempen. Het voordeel van foambanden is dat ze niet zo snel lek gaan. In de stad is het belangrijk dat een kinderwagen wendbaar is, kleine wielen zijn dan handig. Op het strand zijn grote wielen juist handig. Let daarnaast op dat de kinderwagen een goede rem heeft, het liefst een rem op twee wielen. Daarnaast is het belangrijk dat de rem makkelijk en goed te bedienen is.

Meer informatie over verschillende soorten wielen en banden lees je hier.

Duwstang

Het is belangrijk dat je goed achter de kinderwagen loopt. Let er dus op dat je de duwstang kan veranderen en instellen. De ideale afmeting voor de duwstang is ter hoogte van je middel. Bij sommige modellen verander je de duwstang van hoogte door hem in een andere positie te plaatsen, bij andere verstel je de hoogte door het verschuiven van de duwstang.

Zitje en wieg

Wil je veel wandelen met je kind? Dan is het belangrijk om een goed matras te hebben. Je kindje moet helemaal plat kunnen liggen in de reiswieg. Je kan pas een kinderwagen met zitje gebruiken als je baby goed zelfstandig kan zitten, meestal is dit vanaf 6 a 8 maanden. Kijk ook of je de rugleuning makkelijk kunt verzetten zodat je kindje zowel goed rechtop kan zitten en kan rondkijken maar ook plat kan slapen.

Onderhoud en schoonmaken van kinderwagen

Stof, grind en ander vuil komt bij dagelijks gebruik natuurlijk op de verschillende delen van je kinderwagen terecht. Het is belangrijk dat je je kinderwagen goed schoonmaakt en verzorgt. Zo gaat hij veel langer mee. Het is belangrijk om bijvoorbeeld de rem en wielen vrij te houden van vuil en deze met olie te smeren zodat ze soepel blijven draaien. Belaad de kinderwagen niet te zwaar zo blijft het frame stevig en vermijd je de kans dat de kinderwagen omkiept.

Alle informatie over het schoonmaken van een kinderwagen vind je hier.

Kinderwagenaccessoires

Er zijn veel accessoires voor kinderwagens te krijgen. Een aantal zijn echte aanraders. In de wintermaanden is een warme voetenzak natuurlijk onmisbaar. In de zomer beschermt een zonnekap het hoofdje van je kind goed tegen de zon. Op regenachtige dagen is een regenhoes er handig. Daarnaast is een bijpassende luiertas natuurlijk erg leuk. Een buggy board is leuk voor oudere broertjes of zusjes om mee te rijden. Met een speciale kinderwagen adapter kun je een autostoel combineren op je kinderwagen. Ook hebben we een ruim aanbod aan kinderwagen speelgoed, om het ritje in de kinderwagen voor je kindje nog leuker te maken.


Onze topmerken voor kinderwagens